Okulumuz Hakkında

Gördes Meslek Yüksekokulu, 25.01.1994 tarihinde kurulmuştur.

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde, 1994-1995 öğretim yılında, Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları Programı, 1997-1998 öğretim yılında Büro Yönetimi Ve Sekreterlik Programı,2009-2010 öğretim yılında Pazarlama Programı (2014 yılında kapatılmıştır.) 2011-2012 öğretim yılında Maliye Programı, 2014-2015 öğretim yılında da Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Programları açılmıştır. Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programlarının II.öğretimleri de mevcuttur.

Daha önce farklı binalarda eğitim veren Meslek Yüksekokulumuz, 2008 yılında Gördesli hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan, yeni binasında eğitimini sürdürmektedir. İlçede, Yükseköğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu’na bağlı, 327 kapasiteli kız ve 106 kapasiteli erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. İlçede ayrıca öğrencilerin konaklayabileceği bazı özel yurt ve pansiyonlar da mevcuttur.

Meslek Yüksekokulumuzun temel amacı, öğrencilerimizi yeterli donanıma sahip olarak, seçtikleri alanlarda nitelikli ara eleman olarak yetiştirmek ve hayata hazırlamaktır. Okulumuzdan mezun olan öğrenciler, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe Ve Vergi  Uygulamaları, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümlerinde dikey geçiş sınavlarından başarılı olmak suretiyle, lisans eğitimlerini tamamlayabilmektedir.

Misyon

Gelişen teknolojik dünya koşullarında, bilgi ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, katılımcı, araştıran ve sorgulayan, insani değerlere saygılı bireyler yetiştirmek, bilgiyi üreterek ve paylaşarak, toplumun eğitim ve gelişme sürecine katkı sağlamaktır.

Vizyon

Eğitim-Öğretimde hedeflediği yüksek kalite standartlarıyla, mezunlarına uygulama becerisi kazandırmak ve bölgemizin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik etkili çözümler üreten bir Meslek Yüksekokulu olmaktır.

BÖLÜMLERİMİZ

Meslek Yüksekokulumuz Bölümleri ve Bölümlere bağlı programlar aşağıda belirtilmiştir.

BÖLÜM ADI                                 PROGRAM ADI

Pazarlama ve Dış Ticaret                     Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Muhasebe ve Vergi                             Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik             Büro Yönetimi ve Yönetici Asist.

Finans-Bankacılık ve Sigortacılık         Maliye

Fiziksel Olanaklar